Hlavní obsah

Rodinná tragédie v Rusku. Pět příbuzných povraždil 16letý chlapec

• Aktualizováno

Rodinná tragédie v obci Patrikejevo na jihovýchodě evropské části Ruska si vyžádala šest lidských životů. Policisté v domě nalezli těla staršího muže a ženy, další 42leté ženy a dvou čtyřletých dětí. Později u obce našli mrtvého 16letého chlapce, o němž předpokládají, že po vraždě příbuzných spáchal sebevraždu.

Foto: Profimedia.cz

Ruští policisté. Ilustrační foto

Článek

Podle údajů Vyšetřovacího výboru, který funguje jako kriminální ústředna, byla těla se stopami násilné smrti nalezena v neděli před polednem místního času (kolem 09:00 SELČ).

Sergej Ljuľkov, zástupce gubernátora Uljanovské oblasti, v níž se vesnice Patrikejevo nachází, podle agentury TASS upřesnil, že chlapec byl vnukem staršího zavražděného páru. Dvaačtyřicetiletá žena jménem Marina byla jeho matkou a dvě malé děti měla s jiným otcem.

"Podle jedné z vyšetřovacích verzí hoch nejprve zabil členy své rodiny a poté skoncoval se životem," uvedl Vyšetřovací výbor ve zveřejněné zprávě.

Vyšetřovatelé na místě činu

Server Komsomoskaja pravda uvedl, že těla byla zakrvácená se stopami ran zřejmě po sekyře. Chlapec, identifikovaný jako Timur, byl později nalezen se zraněními způsobenými pádem z výšky. Verzi o vraždách a sebevraždě zdroj serveru potvrdil s tím, že na stole v domě byl nalezen vzkaz, z něhož vyplývá, že se mladý muž dostal do sporu s matkou. Svému kamarádovi rovněž na mobil nahrál zprávu, v níž vyslovil přání zlikvidovat mladší členy rodiny a vyjádřil smutek nad smrtí prarodičů.

Zástupce prokurátora Uljanovské oblasti Vasilij Zima sdělil, že Timur byl skvělým studentem, účastnil se školní olympiády. Podle něj je možné, že utrpěl nějaký psychický otřes.

Rodina byla, zdá se, doposud bezproblémová, i když chudá. Matka byla nemocná a nikde nepracovala, sdělil Ljuľkov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám