Hlavní obsah

Řidič srazil dívku autem a pak ji ubil k smrti

Právo, brw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Srbskem v těchto dnech otřásá hrůzný případ únosu a vraždy školačky. Policie už dopadla vraha, našla i tělo oběti. Poté zveřejnila podrobnosti případu.

Foto: Profimedia.cz

Detektor lži. Ilustrační foto

Článek

Tragický příběh patnáctileté Tijany ze Subotice u hranic s Maďarskem začal 26. července krátce po půlnoci. Večer strávila s přáteli na fotbale v nedalekém Bajmoku. Při zpáteční cestě do Subotice se od přátel na chvíli oddělila – vrátila se do hlediště stadiónu pro mikinu, kterou tam zapomněla.  Slíbila, že je dožene, ale nepřišla.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Když se parta vrátila pro Tijanu na stadión, nikdo tam nebyl. Přes hodinu ji neúspěšně hledali v jeho okolí. Nakonec zalarmovali policii. Nemohli vědět, že Tijanu mezitím na silnici srazilo auto, které od nehody ujelo. Dívka přitom utrpěla jen lehčí zranění, zvedla se z vozovky a chtěla jít dál.

Silniční pirát se vrátil

Na místo se ale vrátil její pozdější vrah: pod záminkou, že ji dopraví do nemocnice, vlákal Tijanu do vozu. Pak ji odvezl asi deset kilometrů od místa nehody. Tam ji škrtil, svlékl do naha, pravděpodobně znásilnil a nakonec ubil k smrti. Přesné okolnosti ukáže soudní pitva.  Dívčino tělo pak vrah pohodil do strouhy a nahrnul na ně hlínu.

Mobil zmizelé dívky byl nalezen necelé dva kilometry od maďarské hranice, proto se do pátrání zapojila kromě srbské také maďarská policie a Interpol. Indicie nakonec dovedly srbské detektivy k čtyřiatřicetiletému řezníkovi z obce Surčin asi 30 kilometrů od Subotice.

Po testu na detektoru lži se přiznal

Po dvou dnech zapírání a testu na detektoru lži, který odhalil, že neříká pravdu, se ke zločinu přiznal a dovedl policisty k místu, kam pohodil tělo dívky. Ministr vnitra Nebojša Stefanovič oznámil, že žalobce bude pro vraha požadovat nejvyšší možný trest – v Srbsku to je 35 let vězení.

„Kvůli takovým zrůdám je mi líto, že jsme zrušili trest smrti. S tím jsme se v rámci proevropských změn asi unáhlili,“ řekl na adresu pachatele. „Jako rodič bych očekával, že ten, kdo něco takového udělá mému dítěti, dostane provaz,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám