Hlavní obsah

Rezešová se chce dostat z maďarského vězení pomocí svatby

Právo, Ivan Vilček
Budapešť

Dcera bývalého majitele Východoslovenských železáren Eva Rezešová (35) chce uniknout z maďarského vězení sňatkem se svým snoubencem Lukášem Trnovským. Rezešová je už 12 týdnů ve vyšetřovací vazbě, protože v srpnu na maďarské dálnici narazila se svým terénním vozem do osobního auta, v němž uhořeli čtyři lidé.

Foto: Profimedia.cz

Eva Varholíková-Rezešová (35) u maďarského soudu, který ji kvůli tragické nehodě poslal do vazby

Článek

„Svatba se slovenským občanem by mohla odsouzené pomoci při žádosti o umožnění výkonu trestu v naší zemi. Ve hře je právo na rodinný život, který náleží i odsouzené. Manžel by mohl za odsouzenou docházet do bližšího vězení, nikoliv do cizí země,“ cituje server pluska.sk advokáta Mareka Benedika.

Maďarský právník György Arató se domnívá, že v tomto případě jde o příliš jasnou snahu Rezešové vyhnout se pobytu v maďarském vězení.

Rodina se před časem pokusila dostat Rezešovou do domácího vězení a uvažovala nad koupí nebo pronájmu luxusního bytu v Budapešti. „Možnost domácího vězení soud zamítl s odůvodněním, že obžalovaná čelí příliš vážnému obvinění,“ uvedla mluvčí soudu Katalin Kendeová.

Mluvčí připomněla, že oběti nehody zemřely ohavnou smrtí. „Je to vážné. Jejich těla shořela a testy DNA probíhaly několik týdnů,“ konstatovala mluvčí. Milionářská dcera si tak minimálně do Vánoc posedí v budapešťském vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám