Hlavní obsah

Řež v Bratislavě: Vodní dělo a slzný plyn. Fotbaloví ultras se dobývali na úřad vlády

Právo, Ivan Vilček
Bratislava (Od našeho zpravodaje)

Fotbaloví ultras z celého Slovenska se v sobotu sjeli do Bratislavy, aby vyjádřili své rozhořčení nad vládními opatřeními proti šíření koronaviru. Vzduchem létaly lahve a dělobuchy, policie proti radikálům nasadila vodní dělo a slzný plyn. Obdobný protest chuligánů čeká v neděli i Prahu.

Fotbaloví ultras se dobývali na slovenský úřad vládyVideo: Ivan Vilček, Právo

 
Článek

Do čela průvodu, který směřoval z hlavního nádraží před úřad vlády, se postavili fanoušci fotbalového Slovanu Bratislava. Skandovali hesla proti Matovičově vládě. Před úřadem vlády na Náměstí Svobody je čekala další skupinka demonstrantů, mezi nimiž byli i členové a sympatizanti Lidové strany Naše Slovensko.

Účastníci protestu křičeli hesla jako „Matovič do basy“, „Nedáme se testovat“, „Matovič je k...t“, „Slovensko Slovákům“ a ”Matovičova vláda do p..e“.

Foto: Ivan Vilček, Právo

„Chceme svobodu, nikoli stále další omezující opatření. Matovičova vláda musí skončit,“ řekl Novinkám člen trnavských ultras, který přijel do Bratislavy vlakem.

Do akce museli těžkooděnci

Členové ultras zapálili před úřadem vlády světlice a začali házet směrem na budovu dělobuchy. Někteří vylezli na bránu úřadu vlády a snažili se jí vylomit. Po chvíli, když začala praskat zeď, do níž byla brána ukotvena, nastoupila před budovu jednotka těžkooděnců. Okamžitě se na ně snesla sprška kamení a lahví. Policie použila proti nim členům ultras slzný plyn a vodní dělo.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Fotbaloví ultras

Foto: Ivan Vilček, Právo

Fotbaloví ultras

Foto: Ivan Vilček, Právo

Fotbaloví ultras

Foto: Ivan Vilček, Právo

Ultras v centru Bratislavy odpalovali světlice

Reklama

Výběr článků

Načítám