Hlavní obsah

Rakouská zásahovka Cobra zadržela českého zloděje aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po divoké honičce jak z akčního filmu v neděli rakouská policie zadržela na dálnici A1 v Horních Rakousech Čecha podezřelého z krádeže aut. Jeho komplic je stále na útěku. Informovala o tom agentura APA, podle níž se do policejní akce zapojila i speciální zásahová jednotka Cobra.

Článek

Představitel místního kriminálního úřadu Rudolf Frühwirth uvedl, že dvojice mužů v neděli ráno odcizila ze značkové prodejny vozů ve Vöcklabrucku dva nové osobní automobily v ceně kolem 60 000 eur (asi 1,48 miliónu korun).

Jeden z obyvatel, který u prodejny bydlí a krádež zpozoroval, zalarmoval policii. Ta zahájila velké pátrání v Horních Rakousech, Solnohradsku a Bavorsku. Pachatelé byli poté zaregistrováni na dálnici A1. Každý v jednom voze se v mlze řítili rychlostí místy i více než 200 kilometrů v hodině a málem se jim podařilo policisty setřást. Nedaleko města Unterach am Attersee se však jednoho z mužů podařilo zadržet.

Jeho výslech podle Frühwirtha stále probíhá. Oba muži údajně kradli auta již dříve a patřili k organizované skupině. O případném uvalení vyšetřovací vazby na čtyřiatřicetiletého Čecha se rozhodne v pondělí. Po jeho společníkovi policie nadále pátrá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám