Hlavní obsah

Pyrotechnici v Hannoveru zneškodnili pumu z války

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hannover

Pyrotechnici v severoněmeckém městě Hannover úspěšně zneškodnili leteckou pumu z druhé světové války. Kvůli likvidaci bomby bylo v pondělí evakuováno 15 200 lidí, kteří se v úterý nad ránem mohli vrátit zpět domů.

Foto: MTI

Jedna z nalezených bomb z druhé světové války

Článek

Letecká puma vážící 250 kilogramů byla objevena v pondělí nedaleko zoologické zahrady, která leží východně od centra Hannoveru, metropole spolkové země Dolní Sasko.

V pondělí večer pyrotechnici zneškodnili pumu také v západoněmeckém Kolíně nad Rýnem, kde muselo domovy opustit 4800 lidí. Evakuace v Kolíně se podle médií protáhla, neboť ne všichni se rozhodli z ohrožené oblasti odejít. Jeden člověk podle stanice WDR dokonce napadl policistu. Nad místo práce pyrotechniků navíc někdo vyslal dron, policie po majiteli pátrá.

I více než 70 let po konci druhé světové války jsou podobné evakuace v Německu poměrně běžné. Největší takovou akcí v poválečných dějinách země byla předloni v září evakuace více než 60 tisíc obyvatel ve Frankfurtu nad Mohanem. Podle odborníků nevybuchlo asi deset procent z milionů bomb svržených za druhé světové války nad Německem.

Reklama

Výběr článků

Načítám