Hlavní obsah

Půltunový býk utekl v průběhu koridy, Španělé ho ubili k smrti

Novinky, mso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Policie ve španělské provincii Guadalajara vyšetřuje úhyn půltunového býka. Ten uprchl z arény v průběhu býčích zápasů ve vesnici Brihuega, kde následně zranil dva lidi. Zvíře pronásledoval vůz, který podle serveru elDiario.es nakonec býka usmrtil tím, že do něj opakovaně narážel.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Útěk býka z arény zachytily kamery. Lidé mimo záběr komentovali, že se zvířeti podařilo uprchnout a lidé se v panice pokoušeli dostat výš do ochozů.

Půltunovému zvířeti se vcelku snadno podařilo prorazit první dveře, druhé pořadatelé nechali z neznámých důvodů nezajištěné.

V ulicích vesnice nabral býk na rohy dva muže ve věku 73 a 64 let. Oba skončili v nemocnici, jejich zranění ale podle elDiario nejsou vážná.

Býka po chvíli začalo v ulicích Brihuegy pronásledovat auto. Z videa je patrné, že do něj minimálně jednou narazilo.

V Madridu se poprvé od začátku pandemie konaly býčí zápasy

Cestování

„Býka doslova ubili k smrti, naráželi do něj autem, dokud neuhynul. A není to poprvé, co se to stalo,“ vypověděl serveru jeden ze svědků.

Španělská civilní stráž uvedla, že už identifikovala řidiče auta a aktuálně se snaží objasnit, co přesně se stalo. „Zatím nebyl nikdo zatčen ani obviněn a vyšetřování tak zůstává otevřené,“ uvedl mluvčí civilní stráže.

Události v Brihueze vyvolaly reakce ze strany ochránců zvířat. „Ostudné a příšerné záběry z Brihuegy,“ uvedl Sergio Torres, který vede španělské generální ředitelství pro ochranu zvířat.

„Tohle by mělo být tvrdě potrestáno. Býčí zápasy jen zostuzují naši zemi,“ dodal.

Býk v kravíně pošlapal muže, těžce ho zranil

Krimi

Guadalajarská federace pro býčí zápasy naopak jednání místních chválila. „Udělali organizovanou a rychlou akci a zvířeti zabránili v tom, aby se dostalo do dalších částí vesnice, kde mohlo způsobit daleko větší tragédii,“ stojí ve vyjádření.

Podle federace se jednalo o neobvyklou situaci, při které byli obyvatelé v ohrožení a bylo tak zapotřebí učinit „určité kroky, které zabránily katastrofě“.

Reklama

Výběr článků

Načítám