Hlavní obsah

Psí zápasy pořádají na východě Slovenska už i děti

Právo, Ivan Vilček

Slovensko řeší krutost dětí ve věku kolem 10 let, které ve městě Sečovce na východě Slovenska týraly fenu. Hodily ji mezi smečku rozzuřených psů. Obyvatelé místní osady přiznali, že děti občas pořádají krvavé psí zápasy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Organizace Iniciativa na záchranu zvířat uvedla, že se jí podařilo fenku zachránit, ale má velmi těžká zranění, z nichž se bude léčit delší dobu. „Její stav je nepopsatelný. Po celém těle má hluboké, silně zanícené rány z boje, z nichž vytéká hnis. Fyzicky i psychicky je zcela na dně,“ uvedli ochránci zvířat, kteří označují za zázrak, že zvíře vůbec přežilo.

Zvířecí ombudsmanka Zuzana Stanová potvrdila, že na základě žádosti sdružení Československý kastrační program podává trestní oznámení. Záběry ze Sečovců už má k dispozici policie a případ prověřuje okresní ředitelství v Trebišově.

Deník Nový čas upozornil, že psí zápasy nejsou v osadách ničím výjimečným a většina zvířat v bolestech zahyne. Například v Trebišově lidé pravidelně nachází množství uhynulých psů. Ve většině případů se pachatele podle portálu tvnoviny.sk potrestat nepodaří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám