Hlavní obsah

Princ Andrew se kvůli sexuálnímu skandálu kolem Espteina stáhl z královských povinností

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Princ Andrew, který má titul vévody s Yorku, oznámil podle BBC, že se stahuje z královských povinností, protože jeho vazby na finančníka Jeffereye Epsteina velmi narušují královskou rodinu. Epstein byl v minulosti odsouzený za sexuální delikty, kvůli novým obviněním ze zprostředkovávání sexu se dostal letos znovu do vazby, kde spáchal sebevraždu. Jedna z Epsteinových údajných sexuál­ních otrokyň uvedla, že byla donucena k sexu s princem. Ten to popírá.

Foto: Sang Tan, ČTK/AP

Princ Andrew na snímku z roku 2012

Článek

V prohlášení vévoda s Yorku dodal, že hluboce sympatizuje s Epsteinovými obětmi a všemi, kteří byli skandálem nějak postiženi.

Vévoda čelí tlaku kvůli svým vztahům s Epsteinem, což ještě vyostřil rozhovor pro BBC, kdy řekl, že se s ním poprvé setkal v roce 1999 a seznámil se s ním přes svou přítelkyni, zatímco v dopise z roku 2011 uváděl, že to bylo na počátku 90. let.

Princ si nepamatuje ženu, kterou prý nutil k sexu

Zahraniční

Tento dopis byl otištěn poté, co list The Times informoval o existenci fotografie prince se 17letou Virginií Giuffrovou, která vypověděla, že byla donucena mít s vévodou sex. Princ však vždy popíral, že s ní měl sex nebo vztah.

Po rozvoru se od prince distancovalo několik firem, které se věnovaly charitě, naposled tak učinila BT.

Princ Andrew ví, co udělal, řekla Epsteinova oběť

Evropa

Reklama

Související články

Epstein spáchal sebevraždu, potvrdila pitva

Úřad newyorského soudního patologa v pátek potvrdil, že americký finančník Jeffrey Epstein minulý týden ve vězení na Manhattanu spáchal sebevraždu oběšením....

Výběr článků

Načítám