Hlavní obsah

Princ Andrew čelí i finančním ranám

Princ Andrew, syn britské královny Alžběty II., čelí riziku, že doplatí nejen na sexuální aféry, ale i na krachující firmu.

Foto: Reuters

Princ Andrew

Článek

Jak oznámil deník The Daily Mail, jím ovládaná společnost Urramoor Ltd., která sloužila ke správě investic, se podle nově zveřejněných účetních výkazů propadla hluboko do červených čísel. Její dluhy se nyní odhadují na 200 tisíc liber, tj. asi 5,83 milionu korun.

Společnost založil Andrew v roce 2013 poté, co musel odstoupit z funkce britského obchodního vyslance kvůli kontaktům se zesnulým Jeffreym Epsteinem, finančníkem stíhaným za sexuální delikty.

Princ Andrew prodává zimní hnízdečko, aby měl na právníky. Královnina peněženka zůstane zavřená

Zahraniční

Princ byl údajně veden jako osoba s „významným vlivem nebo kontrolou nad správci svěřenského fondu“ v Urramoor a používal jméno Jeho výsost Andrew Inverness, což vycházelo z jednoho z jeho titulů, jímž je hrabě z Invernessu.

Po prodeji chaty má na soudy

Začátkem ledna vyšlo najevo, že Andrew prodal horskou chatu ve Švýcarsku za 17 milionů liber (495 mil. korun). Mohl tak splatit dluh ve výši 6,7 milionu liber (195 mil. korun) u Francouzky Isabelle de Rouvre.

Má se za to, že zbylé peníze bude potřebovat na soudní spor s Virginií Giuffreovou, která tvrdí, že ji Epstein v roce 2001 jako 17letou třikrát přinutil, aby měla s Andrewem pohlavní styk.

Princ Andrew kvůli sexuálnímu skandálu vrátil vojenské tituly a královské záštity

Evropa

Poté, co královna zbavila prince řady čestných titulů, snaží se Andrew „zmizet z dohledu“. Podle televize CNN z Twitteru zmizel jeho účet. Stále má prý účet na Instagramu, ačkoli už není volně přístupný – zájemci nyní musí žádat o přístup.

Na oficiálním webu britské monarchie má stále stránku jako vévoda z Yorku. Na ní se však nyní odkazuje na prohlášení královny, v němž minulý týden oznámila ztrátu jeho titulů a patronátů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám