Hlavní obsah

Při třídění odpadu v Trnavě našli funkční granáty

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva funkční granáty jugoslávské výroby a krátkou střelnou zbraň našli pracovníci komunálních služeb při třídění odpadu ve slovenském městě Trnava. Na místě musel zasahovat policejní pyrotechnik.

Granáty nalezené v Trnavě

Článek

Jak ve středu informovala slovenská policie na sociální síti, nebezpečný nález oznámili v pondělí v podvečer pracovníci, kteří obsluhovali třídící linku na odpad.

Foto: Policie SR

Střelná zbraň nalezená v Trnavě

„V odpadu volně ležely dva granáty a krátká broková ubraň,“ uvedla policie. Přivolaný pyrotechnik zjistil, že se jedná o funkční granáty. Policisté předměty zajistili a odevzdali expertům, kteří je prozkoumají. „Kromě funkčnosti prověří také, zda zbraň nebyla použita k trestnému činu,“ dodala policie na sociální síti.

„Policie prověřuje všechny okolnosti, za nichž se funkční munice dostala do odpadu,“ dodala slovenská policie. Zároveň připomněla, že na Slovensku právě probíhá zbraňová amnestie, která umožňuje beztrestné odevzdání zbraní a munice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám