Hlavní obsah

Při střelbě u židovského muzea v Bruselu zemřeli tři lidé

Novinky, bok
Aktualizováno

Sobotní střelba nedaleko židovského muzea v Bruselu si vyžádala nejméně tři mrtvé a jednoho těžce zraněného člověka. Uvedla to agentura AFP s odvoláním na záchranné složky.

Foto: Eric Vidal, Reuters

Policie na místě střelby v Bruselu

Článek

Kromě obětí a jednoho těžce zraněného bylo k ošetření odvezeno i několik osob v těžkém šoku.

Střelec podle informací hasičského sboru k muzeu přijel autem, vešel dovnitř a začal střílet. Pak se dal na útěk. Ke střelbě podle médií došlo uvnitř i venku budovy. "Oběťmi jsou dva muži a žena, jeden muž byl vážně zraněn," sdělil podle webu belgické stanice RTBF starosta Bruselu Yvan Mayeur.

"Jeden člověk opustil místo (střelby) ve svém voze. Ztotožnili jsme jej a zadrželi. Ale nevíme, jestli má s činem nějakou souvislost," sdělila mluvčí prokuratury. Dotyčný je podle ní dále vyslýchán jako podezřelý.

Politování nad celou událostí vyjádřil mezi prvními belgický místopředseda Didier Reynders, který byl nedaleko místa střelby.

Podle starosty Mayeura jde pravděpodobně o teroristický čin. Podle něj „není náhoda, že se incident stal právě u židovského muzea”. Ministryně vnitra Joelle Milquetová označila útok za antisemitský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám