Hlavní obsah

Dvanáct mrtvých při srážce autobusu s kamionem u Nitry

– Nitra • Aktualizováno
Právo, Novinky, Ivan Vilček

Dvanáct lidí nepřežilo podle slovenských hasičů středeční srážku nákladního auta a autobusu u Nitry na jihu Slovenska. Dalších 15 lidí je zraněných, informovali odpoledne slovenští hasiči. Na místě zasahuje vrtulník, uvedl list Sme. Nehoda se stala na staré silnici z Nitry do Zlatých Moravců u Malanty.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda autobusu u NitryVideo: Joj.sk

 
Článek

Nehoda se stala po poledni v katastru obce Nitrianske Hrnčiarovce v okresu Nitra. Hasiči původně informovali o 13 obětech, později upřesnili, že mrtvých je 12 a zraněných 15. Někteří zranění jsou v kritickém stavu.

Podle serveru tvnoviny.sk jeli v autobusu meziměstské dopravy především středoškoláci. „Nákladní vůz byl naložen kamením,“ uvedl web.

Havarovaný autobus u Nitry byl plný středoškoláků, náklaďák vezl kamení

Evropa

Podle svědka ztratil řidič nákladního vozu kontrolu nad řízením, přejel do protisměru a došlo k čelnímu střetu s autobusem.

„Můžeme potvrdit, že došlo k dopravní nehodě autobusu s nákladním autem,“ uvedl krátce po nehodě mluvčí operačního střediska záchranky Jozef Mináč pro Topky.sk.

Hasiči varovali, že počet mrtvých a zraněných může ještě stoupnout, uvedl server Topky.sk.

„Jde o nehodu s hromadným postižením lidí. Záchranáři momentálně na místě ošetřují a třídí zraněné. Jelo tam sedm sanitek záchranné služby. Je tam jeden vrtulník a přiletí další,“ doplnil Mináč.

Kvůli nehodě slovenská policie zcela uzavřela silnici 1/65 z Nitry na Zlaté Moravce. Obousměrná objížďka vede přes obce Nitranské Hrnčiarovce a Štitáře.

Reklama

Výběr článků

Načítám