Hlavní obsah

Při požáru v Bratislavě zahynuli matka se synem

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Při požáru v paneláku v Jurkovičově ulici v bratislavské městské části Rača zemřela v noci na úterý matka s 53letým synem. Hasiči po uhašení požáru našli v bytě dvě těla.

Foto: Hasiči SR

Požár v Bratislavě v Jurkovičově ulici

Článek

Hořelo v předposledním podlaží paneláku. „Byt se ocitl v plamenech a na místo byli přivoláni hasiči. Okolí muselo být evakuováno,“ stojí na webových stránkách městské části Rača.

Bratislavští policisté vyšetřují okolnosti vzniku požáru. „V nočních hodinách jsme přijali oznámení o požáru v bytě v 11. podlaží. Po příjezdu hlídky se už na místě nacházeli příslušníci hasičského a záchranného sboru, kteří požár hasili,“ uvedla policejní mluvčí Lucia Mihalíková.

Server racaweb.sk konstatoval, že požár zpozorovali sousedé z okolních domů a včas upozornili na nebezpečí obyvatele paneláku, především ty v nejvyšším podlaží. „Ze srdce děkuji neznámým lidem, kteří si všimli požáru v našem domě, zavolali hasiče a pomocí zvonků nás vzbudili a upozornili na vzniklou situaci,“ uvedla obyvatelka domu Kornélia Matulová Plachá.

„Děkuju také všem sousedům, že jsme evakuaci zvládli bez jakékoli paniky a pomohli jsme si navzájem. Samozřejmě děkuju všem záchranným složkám,“ dodala Plachá.

Foto: Hasiči SR

Požár v Bratislavě v Jurkovičově ulici

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám