Hlavní obsah

Při požáru domu v německém Lambrechtu se otrávilo ve spánku pět lidí

Aktualizováno

Požár, který z dosud nezjištěných příčin vypukl ve vícegeneračním domě ve městě Lambrecht ve spolkové zemi Porýní-Falc, přišlo o život pět lidí, uvedla agentura DPA. Hořet začalo kolem 23.30 hodin v kuchyni podkrovního bytu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Ve chvíli, kdy hasiči dorazili na místo, plameny šlehaly už ze střechy domu. O požáru podkroví hasiče informovali obyvatelé domu, další byty byly následně evakuovány. S plameny bojovalo přes 100 hasičů. Když dostali požár pod kontrolu a pronikli do zamčeného bytu v podkroví, nalezli tam pět mrtvých těl. Obyvatelé se zřejmě otrávili toxickými zplodinami během spánku, píše server týdeníku Focus.

Zatím nejsou podrobnosti o obětech ani jejich věku. Zahynout by měl jeden muž a minimálně jedna žena, mezi obětmi by neměly být děti, píše agentura DPA. Policejní mluvčí uvedl, že je to pár, který je na této adrese hlášen. Další tři lidé, kteří přišli o život, byli u nich zřejmě na návštěvě.

Obyvatelům dalších tří bytů se podařilo uniknout. Server NonstopNews napsal, že i kdyby lidé z postiženého bytu chtěli před ohněm prchnout, neměli by šanci. Chodba, která vedla ke schodišti, hořela.

Proč začalo v domě hořet a zda hlásiče požáru nefungovaly či v domě nebyly namontovány, objasní až další vyšetřování. Zatím se odhaduje, že plameny napáchaly škodu za zhruba 100 tisíc eur (2,6 milionu korun).

Požáry s takto tragickou bilancí mrtvých jsou v Německu velmi neobvyklé. V uplynulých letech se několik takových neštěstí ale stalo. Čtyři lidé přišli o život při půdním požáru v říjnu 2015 ve Pforzheimu. Příčinou tragédie nejspíše bylo špatné použití topidla. V roce 2013 zemřela při požáru v Backnangu žena a jejích sedm dětí ve věku od šesti měsíců do 17 let. I tento požár podle úřadů zřejmě zapříčinili sami obyvatelé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám