Hlavní obsah

Při hromadných rvačkách v Německu šli proti sobě migranti železnými tyčemi

– Berlín

Čtrnáct lidí utrpělo zranění během dvou víkendových hromadných bitek v ubytovně pro žadatele o azyl na severozápadě Německa. Stav čtrnáctiletého afghánského chlapce je vážný, informovala v pondělí agentura DPA.

Foto: Carmen Jaspersen/DPA, Profimedia.cz

Ubytovací zařízení v dolnosaském Verdenu, kde v pátek a v sobotu došlo k potyčkám mezi žadateli o azyl.

Článek

Potyčky mezi migranty se odehrály v ubytovacím zařízení v dolnosaském Verdenu v pátek a v sobotu. Spor se rozhořel kvůli údajně ukradenému reproduktoru.

V pátek se do rvačky postupně zapojilo až 30 Afghánců a iráckých Kurdů vyzbrojených železnými tyčemi a hasicími přístroji. V sobotu se potyčky zúčastnilo až 50 mužů.

Čtrnáctiletý chlapec při druhé bitce utrpěl vážná poranění hlavy a byl v ohrožení života. V pondělí se jeho stav částečně zlepšil, uvedla s odvoláním na lékaře DPA.

Devět žadatelů o azyl ve věku 14 až 43 let policie podezřívá z ublížení na zdraví i pokusu o zabití. V neděli kvůli násilnostem část obyvatel ubytovny policie převezla do jiných zařízení.

Konflikt v maďarském uprchlickém táboře

Konflikty mezi uprchlíky jsou hlášeny také z Maďarska. Bodnou ránu v oblasti břicha utrpěl 18letý Afghánec při nedělním konfliktu v  uprchlickém táboře u města Bicske. Podle agentury MTI byl v souvislosti s útokem zadržen jeho 20letý krajan.

Web maďarské policie Police.hu v pondělí uvedl, že útočníka zadrželi příslušníci zásahové jednotky přímo v táboře a byl předveden na policejní oddělení. Mladý Afghánec čelí obvinění z těžkého ublížení na zdraví. O stavu zraněného a o příčinách konfliktu maďarská policie neinformovala.

Za týden 666 migrantů

Od pátku do neděle bylo na území Maďarska zadrženo celkem 364 migrantů. Web Police.hu uvedl, že v pátek jich bylo zadrženo 171, v sobotu 90 a v neděli 103. „Minulý týden od pondělí do neděle bylo zadrženo 666 narušitelů hranic,“ uvedl web maďarské policie.

Začátkem roku 2016 klesl na území Maďarska počet zadržených migrantů na deset denně. Tento počet však postupně stoupal a v únoru, březnu a dubnu byly dny, kdy maďarští policisté zadrželi přes 200 migrantů. Rekordním dnem z tohoto hlediska se stalo Velikonoční pondělí, kdy bylo na území země zadrženo 255 migrantů. „Většina zadržených byli Afghánci, Íránci, Pákistánci nebo občané některé ze zemí severní Afriky. Byli však mezi nimi také občané Haiti a Srí Lanky,“ napsala maďarská policie na svém webu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám