Hlavní obsah

Při dopravní nehodě v Chorvatsku zahynul český turista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZÁHŘEB/PRAHA

Při vážné dopravní nehodě, která se v sobotu stala v Chorvatsku, zahynul jedenačtyřicetiletý český turista. Jeho manželka a tři děti byly hospitalizovány. Dle mluvčí ministerstva zahraničí Zuzany Opletalové došlo k nehodě u tunelu svatého Roka a doplatilo na ni nejvíce právě vozidlo pětičlenné české rodiny, která zřejmě směřovala na dovolenou.

Článek

"Muž zemřel, žena je zraněná těžce a tři děti lehce. Jsou hospitalizováni a ve špatném psychickém stavu," uvedla mluvčí ministerstva zahraničí. Zraněné děti jsou ve věku 14 až 17 let, příbuzní rodiny již byli o nehodě informováni.

V letošní turistické sezoně je to už druhé úmrtí českých turistů v Chorvatsku. Minulý týden jeden Čech utonul v moři. Loni v Chorvatsku zahynulo 12 českých občanů, z toho tři při potápění a jeden při dopravní nehodě. Ostatní zemřeli v souvislosti s teplým počasím, především na infarkt či mrtvici.

Reklama

Související témata:

Související články

Český turista utonul v Chorvatsku

Český dvaačtyřicetiletý turista se utopil v Jadranském moři, jeho tělo bylo nalezeno u chorvatského letoviska Makarska. Novinkám to potvrdila mluvčí...

Výběr článků

Načítám