Hlavní obsah

Prešov rozdělí přes 125 milionů korun mezi obyvatele zničeného paneláku

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prešov

Dárci poslali na transparentní účet města přes pět milionů eur (více než 125 milionů korun). Peníze jsou určeny na pomoc obyvatelům paneláku zničeného prosincovým výbuchem plynu a následným požárem. Mluvčí města Vladimír Tomek televizi Markíza potvrdil, že se celá částka rozdělí mezi obyvatele domu, kteří si budou muset hledat nový domov.

Foto: Facebook město Prešov

Z paneláku zůstala jen hromada sutin.

Článek

Zatím bylo přerozděleno 553 500 eur (téměř 14 milionů korun). „Všechny peníze byly převedeny z veřejného účtu města Prešov, který je určen výhradně na pomoc lidem z Mukačevské ulice. Peníze z účtu nebyly a nikdy nebudou použity k účelům asanačních a záchranných prací,“ zdůraznil Tomek.

Foto: Reuters

Policisté a hasiči sledují požár paneláku v Prešově.

Veřejná sbírka byla ukončena 31. ledna 2020. Do sbírky se zapojili jednotlivci, firmy, ale i města a obce z celého Slovenska.

Prešovský panelák poškozený výbuchem plynu bude srovnán se zemí

Zahraniční

Ve dvanáctipodlažním paneláku vybuchl loni 6. prosince plyn a následně vypukl požár.  Osm lidí zahynulo, tělo jedné ženy se nikdy nenašlo. Dům byl natolik poškozen, že ho museli zbourat.

Reklama

Výběr článků

Načítám