Hlavní obsah

Překvapuje mě, že jsem vůbec ještě naživu, vtipkoval 51letý komik. Za dva týdny zemřel

Novinky, Jakub Štěpánek

Britský komik Ian Royce, známý především z televizní soutěže Britain´s Got Talent, zemřel ve věku 51 let. Příčinou smrti baviče, jenž se v minulosti léčil ze závislosti na alkoholu a sexu, byl podle jeho manželky zápal plic a multiorgánové selhání. Dva týdny před smrtí přitom tweetoval o překvapení z toho, že je stále naživu.

Foto: Profimedia.cz

Ian Royce zemřel ve věku 51 let.

Článek

Royce vystupoval v populárních talentových soutěžích jako úvodní bavič na začátku show. „S politováním vám musíme oznámit, že Ian v úterý zemřel na těžký zápal plic a mnohočetné selhání orgánů. Netrpěl bolestmi a byl obklopen rodinou a přáteli. Bojoval, ale teď už je na lepším místě,” uvedla na komikově twitterovém účtu dcera Roxanne.

S problémy se potýkal Royce už koncem minulého roku, kdy nastoupil do rehabilitačního centra, kde se léčil ze závislosti na alkoholu a sexu. Prostředky pro léčbu se mu podařilo vybrat pomocí kampaně, na kterou přispěly známé osobnosti včetně zpěváka Robbieho Williamse či porotce talentové soutěže Simona Cowella, informoval server Fox News.

V polovině srpna žertoval komik na svém twitterovém účtu, kde sdílel obrázek s citátem: „Když se ohlédnu za svým životem, překvapuje mě, že jsem stále naživu”. O pouhé dva týdny později zemřel.

Soustrast na internetu vyjádřily rodině známé britské osobnosti včetně moderátorů Britain´s Got Talent Anthonyho McPartlina and Declana Donnellyho, moderátora Pierse Morgana či porotce soutěže Simona Cowella.

„Byl zábavný, ale bohužel bojoval se svými vnitřními démony. Byl to úžasný chlapík se smyslem pro humor, který nadevše miloval svoji dceru. Nejlepší komik, se kterým jsem kdy pracoval,” uvedl na Royceovu adresu Morgan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám