Hlavní obsah

Před 30 lety ho prý ponižovala. Belgické učitelce zasadil 101 bodných ran

K vraždě 59leté Marie Verlindenové v belgickém městě Herentals, která byla v listopadu roku 2020 nalezena mrtvá se 101 bodnými ranami na těle, se přiznal 37letý muž, jenž byl v minulosti jejím žákem na základní škole. Obžalovaný uvedl, že ho žena ve škole ponižovala, s čímž se prý nedokázal vypořádat ani po dlouhých 30 letech, píše deník The Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Belgická policie (ilustrační snímek)

Článek

Vražda Verlindenové zůstávala navzdory rozsáhlému vyšetřování belgické policie dlouho nevyřešená.

Žena byla nalezena ve svém domě 20. listopadu 2020 se 101 bodnými ranami na těle. Motiv násilné krádeže policie vyloučila, neboť v blízkosti těla byla tehdy nalezena ženina peněženka.

Vodítko policie získala po 16 měsících. O vraždě se jednomu ze svých kamarádů zmínil 37letý Gunter Uwents a muž následně informoval policii. Ta Uwentse minulou neděli zadržela.

Obžalovaný, jenž policii poskytl vzorek DNA k porovnání se stopami nalezenými na místě činu, se k činu přiznal. Uvedl, že Verlindenová byla v minulosti jeho učitelkou na základní škole, kde ho prý už od sedmi let pravidelně ponižovala. Podle jeho slov se s tím ani po 30 letech nedokázal vypořádat.

Uwents byl umístěn do vazby a čelí obvinění z vraždy. Belgická média informovala, že byl oddaným křesťanem, jenž pomáhal bezdomovcům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám