Hlavní obsah

Požár věžáku v Londýně si vyžádal nejméně šest životů. Počet obětí ale může růst

Londýn
Aktualizováno

Při středečním požáru 24patrové budovy Grenfell Tower v Londýně zemřelo nejméně šest lidí a dalších 74 jich utrpělo zranění. Dvacet lidí muselo být umístěno na jednotku intenzivní péče. Podle BBC to krátce po poledni oznámil policejní velitel Stuart Cundy. Upozornil ale, že počet obětí může ještě růst. Situace je totiž dál nepřehledná a není jasné, kolik lidí v budově vlastně bylo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Co spustilo ohnivé peklo v Londýně? Obyvatelé mluví o vadné ledniciVideo: Reuters

 
Článek

„V tuto chvíli můžeme potvrdit šest obětí na životech v důsledku požáru v Severním Kensingtonu. Toto je velmi raná fáze vývoje a očekáváme, že toto číslo poroste,” uvedla londýnská policie na Twitteru.

Požár se začal šířit hodinu po půlnoci a z domu se pak rychle snažilo dostat více než 600 jeho obyvatel. Server Daily Mail napsal, že oheň se z druhého patra až po střechu rozšířil za čtvrt hodiny, spekuluje se, že to bylo kvůli dřevěnému obložení na chodbách.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Požár budovy v LondýněVideo: AP

Svědci hovoří o křiku lidí uvězněných v hořící budově. Hasiči podle starosty Londýna Sadiqa Khana zachránili mnoho lidí, celá řada jich je ale stále pohřešována.

Příčina požáru není známa. Obyvatelé domu hovoří o závadě lednice. Hasiči ale o příčině zatím spekulovat nechtějí. Na místě jich zasahovaly stovky. Ke Grenfell Tower se navíc sjela více než stovka záchranářů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Svědek o požáru v LondýněVideo: Reuters

Podle některých zpráv si obyvatelé domu dříve stěžovali na nedostatečné zajištění domu proti požáru. Dům postavený v roce 1974 byl nicméně loni rozsáhle rekonstruován, úpravy vyšly na deset miliónů liber (300 miliónů korun).

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Znavení londýnští hasiči po boji s plameny věžáku

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám