Hlavní obsah

Posunovací lokomotiva narazila v Salcburku do dvou vlaků, 54 zraněných

– Salzburk

Železniční nehoda na hlavním nádraží v rakouském Salcburku si v pátek ráno vyžádala 54 zraněných, uvedla agentura DPA s odvoláním na informace od záchranářů a policie. Cestující by měli být zraněni jen lehce. Příčina nehody není známá, ale stala se při spojování dvou nočních vlaků.

Foto: Social Media, Reuters

Sražené vlaky na nádraží v Salzburku

Článek

Příčina nehody zatím není známá, ale stala se zřejmě během posunování.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Souprava s lokomotivou narazila do stojících vagónů expresu

Mluvčí rakouských drah ÖBB Robert Mosser uvedl, že posunovací lokomotiva měla podle jízdního řádu napojit vagóny nočního vlaku z Benátek na vagóny nočního rychlíku z Curychu. Souprava s lokomotivou krátce před pátou ráno narazila do stojících vagónů expresu z Curychu do Vídně.

Nehoda se stala na nástupišti číslo 4. Většina cestujících při nárazu pravděpodobně ještě spala. Zraněni byli podle prvních informací hlavně padajícími předměty. Ve 13 lůžkových i běžných vagónech bylo kolem 240 cestujících. „V obou částech vlaku jsme přitom zaznamenali zraněné,” řekl Mosser.

Foto: Social Media, Reuters

Cestující utrpěli lehčí zranění.

O zasažené osoby se postarali pracovníci Červeného kříže a byly převezeny do okolních nemocnic. Ošetřena musela být i strojvůdkyně.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

O zraněné se postarali pracovníci Červeného kříže.

FOTO: Uncredited, ČTK/AP

Nezranění cestující mohli přestoupit do jiných vlaků. Podle ÖBB incident neměl dopady na ostatní cestující a lidi dojíždějící do práce v ranní dopravní špičce. O výši materiálních škod nejsou zatím k dispozici žádné informace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám