Hlavní obsah

Polsko od března zavede povinné očkování tří skupin obyvatelstva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Povinné očkování proti koronaviru pro zdravotníky, učitele a příslušníky ozbrojených sil začne v Polsku od 1. března příštího roku. V úterý to oznámil ministr zdravotnictví Adam Niedzielski. Dodal, že Polsko se vydá ve šlépějích Německa a Rakouska.

Foto: Czarek Sokolowski, ČTK/AP

Zdravotníci, učitelé a příslušníci ozbrojených sil se budou muset v Polsku povinně naočkovat

Článek

K očkování Polsko přistoupí i přes fakt, že se situace zlepšila ve čtyřech z celkem 16 vojvodství. Niedzielski ale uvedl, že hrozí nebezpečný scénář, kdy budou denní přírůstky stabilní, místo toho, aby se zmenšovaly. Upozornil také na hrozbu nové varianty omikron.

Od 15. prosince začnou v Polsku platit také nová bezpečnostní opatření. Prostředky veřejné dopravy budou moci být naplněny maximálně na 75 procent své kapacity. Hotely, gastronomické podniky, kulturní, sportovní a náboženské prostory budou využívané z maximálně 30 procent kapacity.

Těhotná žena v Polsku se po diagnóze zhroutila. Nemocnice legální interrupci odmítla

Evropa

Do limitu se ale nebudou počítat plně naočkovaní.

Od poloviny prosince zůstanou uzavřeny všechny kluby a diskotéky s výjimkou silvestrovské noci, dodal náměstek ministra zdravotnictví Waldemar Kraska.

Od 20. prosince do 9. ledna bude na všech základních a středních školách platit také povinná distanční výuka. Zavedené budou také povinně testy osob, které sdílejí domácnost s lidmi, u kterých propukne nemoc covid-19, a to i v případě, že vlastní covidový pas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám