Hlavní obsah

Policie v Bruselu zadržela další podezřelé z terorismu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel
Aktualizováno

Belgická policie zadržela v bruselské čtvrti Ukkel tři osoby podezřelé z terorismu. Ranní razie podle úterního sdělení prokuratury souvisela s listopadovými atentáty v Paříži.

Foto: Reuters

Policie v ulicích Bruselu

Článek

Prohledán byl dům na ulici Stallestraat. Policie tam zadržela tři lidi a odvedla je k výslechu. Ve středu prokurátor rozhodne, zda bude trojice obviněna a uvalí se na ni vazba.

Už v pondělí byli zadrženi jiní dva podezřelí, oznámil list The New York Times s tím, že jsou spojeni s březnovými útoky z Belgie.

Zadržen byl dvaatřicetiletý Smail F. a o čtyři roky mladší Ibrahim F. Vyšetřování naznačuje, že jsou oba spojeni s pronájmem bytu v Etterbeeku. Ten využívali nejméně dva z pěti lidí, kteří se přímo účastnili bruselských atentátů spáchaných 22. března. Byli obviněni ze spoluúčasti na činnosti teroristické skupiny, teroristických vraždách a pokusech o ně. Jejich přesná role zatím není známa.

Byt v Etterbeeku použili v den útoku atentátníci Khalid al-Bakraoui a Osama Krayem, kteří se odpálili na stanici metra Maelbeek.

Reklama

Výběr článků

Načítám