Hlavní obsah

Policie v Berlíně rozháněla děti z ledu vrtulníkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Ohlušující hluk, zmrzlý zvířený sníh, který „seká” do obličeje, a nárazy větru. Tak vyháněl v sobotu policejní vrtulník stovky lidí ze zamrzlé plochy jezera Weissensee, které se nachází na okraji Berlína. Okamžitě nastala panika. Vyděšení lidé, křičící děti i štěkající psi se snažili dostat na břeh, píše server deníku Bild. Zásah vyvolal mnoho negativních reakcí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie v Berlíně rozháněla děti z ledu vrtulníkemVideo: Reuters

 
Článek

Podobné scény byly k vidění i den předtím na břehu berlínského Müggelsee a v sobotu v Rummelsburger Bucht ve Friedrichshainu či Schlachtensee. Důvod? Příliš mnoho lidí na nestabilní ledové ploše, tvrdí policie. Německo zasáhl arktický vzduch, panují teploty hluboko pod bodem mrazu, ale současně slunečné počasí během dne, a tak vodní proudy mohou změnit pevný led na křehký a nestabilní. Policie proto varuje před vstupem na zamrzlá jezera v okolí německé metropole.

„Oni chtějí chránit, ale chovají se sami nezodpovědně. Vibrace, které vycházejí z vrtulníku, mohou lámat led. To je ten nejnevhodnější způsob, jak zachraňovat lidi,“ napsal na Twitter jeden z naštvaných Berlíňanů.

Novinářka Jagoda Mariničová je ještě ostřejší. „V Německu neumějí zorganizovat očkování, ale aby policejní vrtulník honil děti hrající si na zamrzlém jezeře, to jde. To jsou priority Německa.“

„Stačil by snad megafon, jehož prostřednictvím mohla policie sdělit to, co potřebovala. Vrtulník jen zvyšoval nebezpečí,“ reaguje další kritik na sociální síti.

Ozvaly se ale i hlasy hájící postup policie. „Co si proboha mysleli lidé, kteří vzali děti na tenký led? Absolutně nezodpovědné, ale rozhodně to není na vrtulník! “

V podobném duchu reaguje i další: „Vážně, jsou ti lidé na ledě tak hloupí? A ještě hloupější je kritizovat policii, která dělá svou práci!“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám