Hlavní obsah

Policie rozháněla obří párty v Bruselu vodními děly. Začala jako apríl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Odhadem 5000 Belgičanů se sešlo na improvizovaném festivalu v bruselském parku Bois de la Cambre. Na místě zasahovali policisté, použili vodní děla, drony a vrtulník. Účastníci po strážcích pořádku házeli lahve. V Belgii přitom v sobotu začala třetí celostátní uzávěra, lidé se venku smějí potkávat nanejvýš ve čtyřech.

Foto: Profimedia.cz

Belgická policie rozhání nelegální párty v bruselském parku Bois de la Cambre

Článek

Hromadné setkání vyprovokovala událost na Facebooku pojmenovaná "La Boum" (večírek), která byla myšlená jako aprílový vtip. Pořadatel sliboval účast renomovaných DJ nebo uskupení Daft Punk, zájem o událost projevilo na sociální síti na 50 tisíc lidí. Policie předem upozorňovala, že party není povolená a proti účastníkům zasáhne.

Setkání se účastnili zejména mladí lidé. K porušování pravidel podněcovalo hezké slunečné počasí. Podle belgického listu Le Soir začala policie lidi z největšího bruselského parku vyhánět po 17. hodině, o dvě hodiny později v parku ještě stále byli lidé. Zatím je hlášen jeden zraněný a několik zadržených, píše AFP.

Policie již ve středu oznámila, že vyšetřuje, kdo událost na Facebooku založil a zapříčinil tak masové setkání. Pořadatel mezitím na sociální síti napsal, že The Boum se bude konat až v roce 2022 a příspěvek byl jen vtip.

"Svoboda je také odpovědnost. Střety s policisty, kteří jsou také na pokraji sil, nic dobrého nepřinesou," napsal na Twitteru v reakci na událost belgický senátor Georges-Louis Bouchez.

Reklama

Výběr článků

Načítám