Hlavní obsah

Polákovi naměřili čtrnáct promile, přežil

Právo, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Neuvěřitelných 13,74 promile alkoholu naměřili čtyřicetiletému Polákovi z městečka Nové Deby. Přestože je to trojnásobné množství smrtelné dávky, muž přežil a nemá žádné větší problémy, uvedla televize TVN24.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Bezvládného muže jsme našli v příkopu u hlavní silnice a do nemocnice v Rzeszově ho převezli bez známek života,” sdělil ve čtvrtek TVN24 představitel policie v Nové Debě Mieczyslaw Nalepa. Tam mu lékaři naměřili v krvi neuvěřitelných 13,74 promile alkoholu. Po vystřízlivění se probral a normálně funguje, dodal Nalepa.

„Ani takové množství alkoholu nemusí být smrtelné pro lidi, kteří jsou na něm závislí,“ řekl serveru primář toxikologického oddělení fakultní nemocnice ve Varšavě Ryszard Feldman. Závislost na alkoholu způsobuje, že tolerance k němu je u těchto lidí mnohem vyšší. Jiné by tato dávka zabila, ale je ne, dodal Feldman.

I když muži naměřili extrémně vysoké množství alkoholu v krvi, nebyla to rekordní hodnota. V roce 1995 naměřili Tadeuszovi S., který způsobil dopravní nehodu u Poznaně, 14,8 promile. V nemocnici považovali číslo za nereálné, proto test několikrát opakovali se stejným výsledkem.

Tadeus S. o dva měsíce později zemřel na následky zranění, která utrpěl při čelní strážce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám