Hlavní obsah

Polák nechal čtyřletého syna řídit traktor. Jel jsem před ním a vše kontroloval, hájil se

Právo, Pavol Minárik
Varšava

Čtyřletý chlapec z polské obce Nové Město Lubawské ve Warminsko-mazurském vojvodství je zřejmě nejmladším a zároveň nejmenším traktoristou na světě. K tomuto primátu mu dopomohl jeho 39letý otec, soukromý zemědělec, který se kvůli tomu bude zpovídat před soudem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Když nám na policejní stanici telefonovali vyděšení řidiči, že na silnici za volantem traktoru viděli malého kluka, nevěřili jsme vlastním uším,” řekla novinářům mluvčí policie Ludmila Mroczkowská.

Překvapením nebyl konec

Náčelník policie v Novém Městě Lubawském ihned vyslal hlídku, aby na místě činu zjistila, co se vlastně stalo.

„Malý kluk se už nacházel na jednom z polí, kde nakládal hnůj do rozmetače, který následně jeho otec rozvážel po poli,” popisovala situaci mluvčí.

Homosexuální orgie v Bruselu ve skutečnosti organizoval podvodník z Polska

Evropa

Příchod policie muže překvapil a strážcům zákona řekl, že „nevidí nic zlého na tom, jak syn pomáhá otci při zemědělských pracích”. Přiznal, že jeho dítě řídilo traktor s nakladačem po silnici první třídy bez jakýchkoli oprávnění, ale zdůraznil, že „jel se svým vlastním traktorem těsně před synem a kontroloval situaci, aby se nestalo nic zlého”.

Táta brzy před soud

Policie okamžitě přerušila „zemědělské práce syna s otcem” a začala vyšetřování 39letého muže. Ten se už brzy bude zpovídat před soudem za ohrožení dítěte a také poskytnutí zemědělského stroje osobě bez oprávnění. Pro RadioZet Mroczkowská přiznala, že v policii působí už přes 20 let, ale s něčím podobným se ještě nesetkala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám