Hlavní obsah

Pokuty ve slovenském městě půjdou odpracovat, euro za pět hodin

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Ve slovenském městě Snina bude možné odpracovat pokutu, pokud někdo nebude mít na zaplacení peníze. Každé euro pokuty se bude rovnat pěti hodinám práce.

Foto: Mick Tsikas, Reuters

Článek

„Jedno eur za pět hodin práce. Kdo s tím bude souhlasit?“ ptá se jeden z místních obyvatel. Televize Joj však v této souvislosti poukázala na nepřizpůsobivé občany obývající jedno ze sídlišť města, kteří neplatí pokuty a tvrdí, že nemají peníze.

„Město Snina připravuje opatření na základě každodenních stížností. Tito občané neustále obtěžují ostatní obyvatele hlukem, dýmem a nepořádkem,“ uvedla mluvčí města Zuzana Krupa.

Za zmíněné přestupky totiž nepřizpůsobiví občané dostávali pokuty i v minulosti, ale ty většinou nezaplatili. Podle nových pravidel, pokud někdo pokutu nezaplatí, bude ji muset odpracovat.

Nejnižší pokuta bude činit pět eur (asi 130 Kč). Pokud občan nezaplatí, bude muset odpracovat 25 hodin. Vedení města upozornilo, že nová pravidla budou platit pro všechny bez výjimky.

Na pokutu ve výši 40 eur, což odpovídá zhruba 1000 korunám, tak budou muset pracovat 200 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám