Hlavní obsah

Po výbuchu miny uhořelo sedm ukrajinských vojáků. Povstalci mění taktiku

– Kyjev/Doněck

Osm ukrajinských vojáků přišlo za posledních 24 hodin o život na východě Ukrajiny, oznámil v úterý v Kyjevě mluvčí vlády pro otázky protipovstalecké operace ATO Andrij Lysenko. Většina jich zahynula, když pod automobilem vybuchla mina. Dodal, že vzbouřenci nyní mění taktiku. Dva mrtvé hlásí separatisté.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Ukrajinský voják na hlídce v Novotoškivském

Článek

„Za posledních 24 hodin následkem bojů a během plnění bojových úkolů zahynulo osm ukrajinských vojáků, dalších pět jich bylo raněno,“ řekl Lysenko podle Ukrajinské pravdy

Nejtragičtější byl podle něj incident u obce Krasnohorivka. Auto, které převáželo ukrajinské ženisty, tam v pondělí večer najelo na minu a explodovalo. Uhořelo v něm sedm lidí.

Krasnohorivka sousedí s vesnicí Marjinka, kde došlo minulý týden k tvrdým bojům mezi vzbouřenci a armádou. [celá zpráva]

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Stará Ukrajinka míjí ukrajinského vojáka na hlídce ve vesnici Novotoškivske.

Podle Lysenka po těžkých ztrátách během bojů u Marjinky mění separatisté taktiku. Soustřeďují se na provokativní ostřelování pozic ukrajinských vojáků a jednotlivé krátké výpady.

Foto: Reuters

Příslušník Pravého sektoru střežící důl Butovka

Kvůli bojům byla v oblasti zesílena činnost armády, aby se dařilo útočníky identifikovat a neutralizovat. Posíleny byly hlídky.

Povstalci byli taky pod palbou

Vojenský mluvčí doněckých povstalců Eduard Basurin prohlásil, že armáda za posledních 24 hodin porušila příměří šestadvacetkrát, zejména dělostřeleckými útoky na města Doněck a Horlivka.

Foto: Mapy.cz

Při ostřelování jednoho z doněckých obvodů utrpěla zranění žena, která krátce na to v nemocnici zemřela, uvedl Basurin.

BEZ KOMENTÁŘE: Následky ostřelování železniční stanice v Doněcku Video: Ministerstvo informací Doněcké lidové republiky

Luhanské vedení uvedlo, že  ukrajinské síly porušily příměří ve čtyřech případech, přičemž byl u Stanice Luhanské zabit jeden separatista a další zraněn. Oznámila to agentura DNR s tím, že v luhanské oblasti ukrajinští vojáci zaminovávají přístupové cesty a lesy.

Reklama

Výběr článků

Načítám