Hlavní obsah

Po Lagerfeldovi může „dědit“ i kočka

Právo, rm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovaná francouzská kočka zesnulého módního guru Karla Lagerfelda bude zřejmě mezi dědici majetku, který se odhaduje v přepočtu na 4,4 miliardy korun. Slavný návrhář zemřel v úterý v Paříži na rakovinu slinivky.

Foto: Jacky Naegelen, Reuters

Německý módní návrhář Karl Lagerfeld

Článek

Vzhledem k tomu, že nebyl ženatý a neměl děti, pozornost se stočila také na jeho domácího mazlíčka. Kočka Choupette má totiž dvě osobní služky, jednu pro den a druhou pro noc, a krmení jí servírují na luxusním porcelánu značky Goyard. Ve společnosti Chanel byla „zaměstnána“ jako modelka.

Lagerfeld k ní podle vlastních slov „zahořel láskou“ v roce 2013 a mnohokrát si stěžoval, že nelze uzavřít manželství mezi lidmi a zvířaty. Loni na otázku francouzského magazínu Numéro ohledně dědického podílu pro Choupette odpověděl: „Mezi jinými bude dědit zcela určitě. Nebojte se, je toho dost pro všechny.“

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zemřela ikona módy návrhář Karl LagerfeldVideo: Reuters

Když jej upozornili, že francouzské zákony znemožňují přenechání finanční částky zvířatům, reagoval po svém: „V tom případě je dobře, že nejsem Francouz.“

Choupette prý v roce 2014 vydělala za kočičí modeling 60 milionů korun. Návrhář jí peníze dal stranou a nedotkl se jich.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám