Hlavní obsah

Po katastrofálních požárech zalily Řecko bleskové povodně

Atény

Necelý týden po smrtonosných lesních požárech stihla Řecko další přírodní katastrofa. Bleskové záplavy, způsobené prudkými lijáky, zasáhly i region Mati, který je nedávnými požáry postižen nejhůře. Ušetřeny nezůstaly ani Atény a další části Helénské republiky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Atény zasáhly bleskové povodněVideo: Reuters

 
Článek

Řecký úřad pro civilní obranu informoval, že hasiči ve čtvrtek přijali jen v oblastech Mandra a Nea Peramos jihozápadně od Atén 160 tísňových hovorů. K zásahu vyjíždělo 95 hasičů ve 40 služebních autech.

Zatímco záchranáři mají plné ruce práce s likvidací škod, způsobených velkou vodou, vyšetřovatelé vehementně prověřují jednu z možných verzí, že katastrofální požáry, při nichž zemřelo na 100 lidí a na 200 utrpělo zranění, založili žháři.

Podle agentury AFP to ve čtvrtek večer uvedl ministr pro veřejný pořádek a ochranu občana Nikos Toskas.

„Závažné informace nás vedly k tomu, abychom zahájili vyšetřování,” prohlásil Toskas na tiskové konferenci. Za pondělním požárem, jenž zdevastoval pobřežní oblast kolem obce Mati východně od Atén, podle něj mohl stát trestný čin.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řecko se vypořádává s tragickými požáryVideo: Reuters

Úřady podle Toskase rovněž prověřují, zda další požár, který se rozhořel v pondělí o několik hodin dříve poblíž města Kineta západně od řecké metropole, nebyl také založen záměrně.

„Existují jistá svědectví, ale v tuto chvíli nemohu říct víc,” dodal Toskas na tiskové konferenci v Aténách, které se zúčastnil také vládní mluvčí Dimitris Tzanakopulos a šéfové hasičů a policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám