Hlavní obsah

Pilota Lubitze v tichosti pohřbili v jeho rodišti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kopilot Andreas Lubitz, který v březnu úmyslně narazil s letadlem společnosti Germanwings do masívu ve francouzských Alpách a zabil 150 lidí, byl v sobotu ve vší tichosti pohřben ve svém rodném městě Montabaur, napsal list Rhein-Zeitung. Informace o pohřbu se podle listu tajily, aby se mohla rodina a přátelé s Lubitzem v klidu rozloučit.

Foto: Stringer, Reuters

Andreas Lubitz během půlmaratónu v roce 2009

Článek

Z posledních výsledků vyšetřování nehody vyplynulo, že měl Lubitz psychické potíže a problémy se zrakem. Bál se, že nakonec oslepne a přijde o zaměstnání. Během pěti let navštívil více než čtyři desítky lékařů, mnozí mu nedoporučili dál létat.

To, že se jeho psychický stav zhoršoval a měl sebevražedné sklony, potvrdil i düsseldorfský státní zástupce Christoph Kumpa. Krátce před osudným letem zjišťoval, jak si opatřit smrtelně jedovaté látky. Zřejmě uvažoval nad jinými možnostmi, jak ukončit život.

Do vyhledávače svého počítače zadal pojem „living will", což je předem sepsaný projev vůle ohledně léčebného postupu v situaci, kdy už vážně nemocný člověk není schopen komunikovat s lékaři.

Na internetu navíc hledal způsoby, jak si opatřit kyanid draselný (cyankáli), diazepam a smrtelné kombinace léků.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám