Hlavní obsah

Pilot, který měl původně letět s fotbalistou Salou, za knipl posadil opraváře kotlů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Člověkem, který byl zatčen při vyšetřování příčin smrti argentinského útočníka Emiliana Saly, je 64letý pilot David Henderson, uvedl list The Daily Mail s odkazem na své zdroje. Policie o identitě muže neinformovala. Byl zatčen kvůli podezření, že nezákonným jednáním způsobil smrt Saly, jenž zemřel 21. ledna při pádu malého letadla. Místo původního pilota stroj řídil muž, který se živil jako opravář kotlů.

Foto: Profimedia.cz

Emiliano Sala

Článek

Let z Nantes do Cardiffu, kam Sala přestoupil za 17 milionů eur (440 milionů korun), zařídil právě 64letý Henderson. Francouzská média původně po zmizení letadla u ostrova Guersney informovala, že letadlo pilotoval právě on. Let byl veden na jeho jméno, ale Henderson pak na svém facebookovém profilu napsal, že je naživu.

Pro let najal 59letého Davida Ibbotsona, údajně mu nabídl, jestli nechce strávit víkend v Nantes. Cestou zpět měl nabrat Salu. Po havárii se však ukázalo, že neměl kvalifikaci pro noční lety a zřejmě neměl ani oprávnění podnikat komerční lety.

Foto: Profimedia.cz

Piper Malibu, ve kterém zahynul Emiliano Sala

List se pokusil Hendersona kontaktovat, ale ten byl podle sousedů s manželkou na večeři. Sousedé uvedli, že nepůsobil nijak znepokojeně, což by ukazovalo na jeho vyšetřování.

Ibbotson, který se živil jako opravář kotlů a létal jen občas, je druhou obětí havárie. Známému se přiznal, že by potřeboval oprášit znalosti přístrojů 35 let starého letadla, s nímž do Nantes letěl.

Zatímco Salovo tělo bylo nalezeno ve vraku a vyzvednuto 6. února, tělo pilota se nenašlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám