Hlavní obsah

Pětiletý Slovák se procházel po parapetu ve čtvrtém patře, matka byla opilá a zdrogovaná

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Pětiletý Adrián v bytě ve čtvrtém podlaží paneláku ve slovenském městě Nové Zámky vylezl na parapet a hrozilo, že spadne. Jeho opilá a zdrogovaná 29letá matka zatím tvrdě spala v pokoji. Syn jí už jednou z okna vypadl.

Foto: Polícia SR

Matka zkombinovala diazepam a pervitin

Článek

Nitranská policejní mluvčí Renáta Čuháková řekla, že chlapce na parapetu nahlásili občané a okamžitě začala záchranná akce. Policisté se snažili přimět kluka, aby se vrátil do bytu, ale neúspěšně.

„Na výzvy nereagoval a nekomunikoval. Občas vyhodil nějaké předměty na ulici a policisté zjistili, že mezi nimi byly i klíče od bezpečnostních dveří bytu,“ uvedla mluvčí. Policisté se tak dostali do bytu a Adriána vtáhli dovnitř.

V pokoji tvrdě spala jeho matka. „Matce naměřili 0,69 promile alkoholu a byla rovněž pod vlivem omamných látek,“ řekla Čuháková. Test potvrdil metamfetamin a benzodiazepin.

Foto: Polícia SR

Dům, kde matka žije

„Policie zahájila vyšetřování pro podezření z trestního činu týrání blízké a svěřené osoby,“ dodala policejní mluvčí.

Adrián už jednou jako tříletý z okna vypadl. Po pádu byl ve vážném stavu převezen do nemocnice, bojoval o život a lékařům se ho nakonec podařilo zachránit. Matka se však zjevně nepoučila a je pravděpodobné, že jí chlapce bude nyní odebrán.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám