Hlavní obsah

Pětiletá dívka uhořela při požáru věžáku u Mnichova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragédie se odehrála během silvestrovského odpoledne v městečku Puchheim asi 25 kilometrů od Mnichova. V bytě v osmém patře 11. patrového paneláku vypukl požár, který připravil o život pětiletou dívenku, napsal server týdeníku Focus.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Požár 11. patrového paneláku byl nahlášen kolem 13.32. Hořelo v bytě, který se nachází v osmém patře. Když jsme se tam dostali, byt byl v plamenech,“ popsal situaci Alexander Sabaraj mluvčí hasičů Puchheimu.

Oheň se v tu chvíli už začal šířit do devátého patra. „Okamžitě jsme zahájili evakuaci obyvatel domu a současně se snažili zabránit tomu, aby se plameny začaly šířit do dalších pater,“ uvedl. Kromě profesionálů pomáhala další stovka dobrovolných hasičů. Požár se podařilo uhasit za zhruba 30 minut.

Na vyšetřovatele ale čekal hrůzný objev. V bytě nalezli mrtvolu pětileté holčičky. „Našli jsme ji, jak sedí ve skříni, kam se patrně před požárem ukryla,“ popsal Alexander Sabaraj. Otec se ji snažil najít a z hořícího bytu uprchnout, ale nepodařilo se mu to. Otrávil se kouřem a skončil v nemocnici. Příčina požáru je zatím nejasná.

Požár paneláku v Berlíně

Osmipatrový panelák hořel během silvestrovského odpoledne také v Berlíně na ulici Leipziger Strasse.  S plameny bojovalo 90 hasičů, napsala agentura DPA. Plameny a kouř uvěznily některé obyvatele v jejich bytech, hasiči je odtamtud dostávali jen tak, že jim nasadili dýchací přístroje.

Jedna žena byla převezena do nemocnice, další se nadýchali kouře, ale jejich stav nevyžadoval hospitalizaci, napsal server deníku Bild.

Proč začalo hořet, se dosud neví, jasné je pouze to, že oheň vznikl v kuchyni bytu v osmém patře.

Reklama

Výběr článků

Načítám