Hlavní obsah

Pátrání po českých potápěčích v Chorvatsku je stále bezvýsledné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SPLIT
Aktualizováno

Chorvatští záchranáři hledají od pátku v moři u městečka Podgora na Makarské riviéře dva české potápěče. Rodina jejich absenci úřadům oznámila, když se z ponoru nevrátili. Ani v sobotu nebyly o ztracených mužích žádné informace, pátrání bylo večer přerušeno.

Článek

"Rodina jejich pohřešování nahlásila v pátek mezi pátou a šestou hodinou odpoledne, ihned začalo intenzivní pátrání. To bylo kolem půl deváté večer přerušeno, protože se začalo stmívat, v sobotu ráno ale intenzivní pátrání pokračuje," řekla Novinkám česká konzulka v Chorvatsku Veronika Honcová.

Ta v sobotu pozdě odpoledne doplnila, že během dne se nepodařilo získat žádné nové informace s tím, že pátrání stále pokračuje. Do akce jsou zapojeni profesionální potápěči a také helikoptéra.

Muži ve věku 35 a 38 let trávili dovolenou s rodinami u městečka Podgora.

Český potápeč zemřel v Chorvatsku v úterý

V Chorvatsku zemřel tento týden český potápeč. Sedmačtyřicetiletý muž zahynul v úterý kolem poledne ve Stare Novalje na ostrově Pagu.

Muž byl členem českého klubu potápěčů.

Počet mrtvých Čechů v Chorvatsku už překročil desítku. Podle konzulárního oddělení ve Splitu byl již v červnu počet mrtvých Čechů vyšší než před rokem.

Chorvatsko patří mezi nejoblíbenější turistické destinace českých občanů. Podle různých propočtů tam každoročně dovolenou tráví 600 000 až 800 000 Čechů. Letní sezona tamletos oficiálně začala 15. června.

Loňská turistická sezona přinesla smrt celkem stovce Čechů. Nejvíc jich zahynulo právě v Chorvatsku. Tato přímořská země se podle ministerstva zahraničí stala osudnou pro 17 turistů.

Reklama

Související témata:

Související články

V Chorvatsku zahynul český potápěč

V Chorvatsku zahynul v úterý český potápěč. Uvedl to chorvatský deník Slobodna Dalmacija na svých webových stránkách. Sedmačtyřicetiletý muž zahynul kolem...

Výběr článků

Načítám