Hlavní obsah

Patnáctiletý hoch ubodal v Sasku o rok starší dívku

Budyšín

Zhruba týden trvalo pátrání po pachateli brutální vraždy 16leté Wiktorie J. ze saského okresu Budyšín (Bautzen). Detektivové ve čtvrtek zadrželi podezřelého. Dívku měl podle nich ubodat teprve 15letý chlapec z městečka Großröhrsdorf, napsal server týdeníku Focus s odkazem na policii a státní zastupitelství.

Zavražděná Wiktorie J.

Článek

Během čtvrtečního dopoledne policie prohledala chlapcův byt. Podezřelý byl vzápětí předveden před vyšetřujícího soudce. Policisté nalezli důkazy, že Wiktorii pobodal právě mladík.

K činu došlo 15. září nedaleko garáží v městečku Großröhrsdorf. Dívku našel jeden z kolemjdoucích. Záchranáři se ji snažili resuscitovat a v kritickém stavu ji převezli do nemocnice, kde dívka zranění podlehla.

Matka, která zavraždila svých pět dětí, stojí v Německu před soudem

Evropa

Obyvatele městečka Großröhrsdorf vražda šokovala. Mnozí se pak snažili vzít spravedlnost do svých rukou a začali pátrat po vrahovi či vrazích sami na vlastní pěst.

Rodiče mrtvé dívky se snažili klidnit situaci, obávali se výbuchu násilí a lynčování domnělých pachatelů. Prostřednictvím dopisu zveřejněného na sociálních sítích vyzývali veřejnost, aby lidé vyšetřování případu přenechali policii a skončili s nepodloženými obviněními.

Reklama

Výběr článků

Načítám