Hlavní obsah

Patnáctiletý hoch se v Německu honil po dálnici s policisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V německém Kolíně nad Rýnem policisté zažili noční honičku s pirátem silnic. Po průjezdu městem a zhruba 30kilometrové honičce po dálnici A57 se ho podařilo zadržet. Šokem pro všechny bylo, že za volantem seděl 15letý chlapec, napsala agentura DPA.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Teenager sebral v noci na pondělí vůz svému dědečkovi a jak sám později policistům řekl, udělal si malou projížďku. Nedbal ovšem na pravidla silničního provozu a na jednom semaforu v Kolíně nad Rýnem projel na červenou. Právě to upoutalo pozornost policistů.

Hlídka ho chtěla zastavit, ale marně. Chlapec ignoroval všechny pokyny, aby zastavil, šlápl na plyn a hlídce se pokoušel ujet po A57. Policistům se ho podařilo zastavit až po více než 30 kilometrech ve městě Neuss. Mluvčí uvedl, že mladík jel velmi svižně, uháněl rychlostí přesahující 120 km/h.

Chlapec tvrdil, že si chtěl udělat jen vyjížďku. Policisté poté chlapce předali jeho dědečkovi, který o nočním dobrodružství svého vnuka nic netušil.

Reklama

Výběr článků

Načítám