Hlavní obsah

Pasažéři se dobývali do kabiny, letadlo na přistání doprovodily britské stíhačky

Londýn
Aktualizováno

Kvůli incidentu na palubě civilního letadla pákistánských aerolinií zažila v pátek ostrý start letka britských armádních stíhaček Typhoon. Britové letadlo odklonili poté, co se dvojice pasažérů pokusila vniknout do pilotní kabiny. Stroj místo v Manchesteru přistál na letišti Stansted severně od Londýna.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Britské stíhačky odklonily kvůli incidentu na palubě pákistánské letadloVideo: Reuters

 
Článek

Jeden z pasažérů řekl televizi SkyNews, že dvojice mužů chtěla proniknout do pilotní kabiny opakovaně. „Posádka nás informovala, že se několikrát pokusili dostat do kokpitu.  Když jim řekli, ať to nedělají, dostali se do hádky a padly i výhrůžky,“ uvedl.

Stanice BBC doplnila, že policie po přistání dvojici mužů zatkla. Z policejního prohlášení vyplývá, že zadrženým je 31 a 41 let. Jsou obviněni z ohrožení bezpečnosti letadla.

Letadlem společnosti Pakistan Interantional Airlines z Láhauru cestovalo 297 lidí. „Na palubě se udál incident, který řeší policie s partnerskými složkami,“ citovala BBC mluvčí policie hrabství Essex. Stanice později doplnila, že o asistenci při přistání požádal pilot.

Stroj mířil do Manchesteru, kde měl přistát okolo 14.00 místního času (15.00 SELČ). Na přistávací dráhu ale dosedl na letišti ve Stanstedu, poté co ho obrátili, když už se u města York chystal na přistání.

Stanice SkyNews upozornila, že letiště Stansted je určeno pro protiteroristické akce. Nejmenovaný bezpečnostní zdroj však uvedl, že se zřejmě nejedná o terorismus.

Reklama

Výběr článků

Načítám