Hlavní obsah

Parkovací dům v Liverpoolu zachvátil požár, shořelo 1400 aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liverpool
Aktualizováno

V Liverpoolu zachvátily v nedělil odpoledne plameny parkovací dům o kapacitě 1600 vozů. Na místě zasahovalo 12 hasičských jednotek, uvedl server deníku The Guardian. Ve chvíli požáru bylo v domě zaparkováno asi 1400 aut. Oheň zničil všechny vozy, sdělila policie.

Foto: Phil Noble, Reuters

Parkovací dům v Liverpoolu zachvátil požár.

Článek

Požár byl nahlášen kolem 17.00. Podle předběžného vyšetřování hasičů vypukl náhodně v jednom autě a odtud se rozšířil na další vozy. Hasiči vybaveni dýchacími přístroji bojovali s ohněm přes šest hodin.

Nedaleko od parkovacího domu se v tu chvíli konala v Echo Arena  mezinárodní přehlídka koní. Jak zvířata, tak návštěvníci byli evakuováni. Kvůli silnému kouři byly evakuovány také okolní domy.

Foto: Phil Noble, Reuters

Parkovací dům v Liverpoolu zachvátil požár.

Radnice v Liverpoolu otevřela přijímací středisko pro lidi, kteří kvůli požáru nemohli domů. „Velkorysí lidé z Liverpoolu by nikoho nikdy nenechali na holičkách, a tak všichni byli ubytováni anebo dostali lůžko," uvedl starosta města Joe Anderson.

Dodal, že lidé ani koně z přehlídky neutrpěli zranění. „Všichni jsou v pořádku. Nikdo z účastníků přehlídky nebyl zraněn,“ řekl Anderson. Show, plánovaná na nedělní večer, musela být kvůli požáru zrušena.

Reklama

Výběr článků

Načítám