Hlavní obsah

Pád ruského civilního letadla na Sinaji způsobila bomba, tvrdí vyšetřovatelé

Novinky, nes

Pád ruského letadla Airbus A-321 s 224 lidmi na palubě minulý týden na Sinajském poloostrově nebyla nehoda. Kategoricky to tvrdí evropští vyšetřovatelé události, kteří zkoumali dvě záznamová zařízení (černé skříňky) z havarovaného stroje.

Foto: Mohamed Abd El Ghany, Reuters

vyšetřovatelé na místě nehody ruského stroje.

Článek

Vyšetřovatelé tvrdí, že hlasové záznamové zařízení zaznamenalo explozi a datový záznam potvrzuje, že tato exploze nebyla náhodná, tedy že nebyla zapříčiněna žádným  mechanickým selháním letounu během letu číslo 9268.

Vše probíhalo tak, jak mělo, a to až do 24. minuty, pak ve zlomku sekundy došlo k výpadku a v té chvíli také končí záznam konverzace odehrávající se v kokpitu letadla. Právě to vyšetřovatele přesvědčuje, že na palubě letadla byla bomba.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Trosky ruského letadlaVideo: Reuters

Letecký analytik pro CNN Richard Quest tvrdí, že kdyby pád způsobila porucha stroje, data zaznamenaná černými skříňkami by se rozcházela. Klíčové je, co se stalo těsně před tím, než záznamy končí. Každopádně, kdyby se letadlo rozlomilo kvůli selhání struktury stroje, bylo by slyšet mnohem více hluku a po mnohem delší čas, vysvětluje.

BEZ KOMENTÁŘE: Video s údajným sestřelením ruského dopravního letadla

„Ale to se odehrálo ve zlomku vteřiny, v milisekundě, kdy slyšíte jistý druh výbuchu a pak najednou vidíte, jak se všechny parametry na záznamových zařízeních zbláznily těsně před tím, než došlo k výpadku elektřiny,” uvedl pro server CNN Quest.

Reklama

Výběr článků

Načítám