Hlavní obsah

Pachatele znásilnění teenagerky po letech pomohla odhalit DNA jeho otce

– Londýn
Novinky,

Maskovaný muž, který ve Velké Británii znásilnil před dvanácti lety patnáctiletou dívku, když se vracela ze školního večírku, byl dopaden, oznámila policie. Odhalen byl na základě vzorku DNA svého otce. Nyní 34letý John Molt už byl obviněn, uvedl v pátek list Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Dívka byla znásilněna v prosinci 1997 essexském Harlow, policie ale tápala. Vyslechla 139 mužů a získala přes osmdesát vzorků DNA, ale pachatele nenašla.

Loni byl případ znovu otevřen v rámci revize nevyřešených zločinů. Když policisté procházeli národní databázi vzorku DNA, našli jeden velmi podobný tomu, jaký získali z pachatelova spermatu. Pocházelo od otce Jona Molta, který je poskytl dobrovolně.

Policie podezřelého poté zadržela. Molt se brání, že dívku neznásilnil, protože v té době pracoval. Ovšem když k útoku došlo, ve videopůjčovně, kde byl zaměstnán, nebyl.

Prokuratura očekává, že proces bude přesto krátký a rychlý. „Pravděpodobnost, že vzorek není od Jona Molta, je jedna k miliardě,“ řekla žalobkyně Carolyn Gardinerová.

Patnáctiletá dívka byla znásilněna, když se 11. prosince 1997 vracela ze školního vánočního koncertu, kde hrála na saxofon. Byla napadena vysokým mužem kousek od domu svého přítele.

Popis útoku

Krátce po útoku vypověděla. „Chňapnul mne a já křičela. Dal mi ruku před ústa a řekl mi, že když budu zase křičet, tak mě zabije. Řekla jsem mu, že mám HIV, myslela jsem si, že by ho to mohlo zastavit. On řekl, že ho má taky.“

Dívka se ho pak zeptala: „Když vás nechám udělat, co chcete, neublížíte mi a necháte mě jít?"

Útočník s tím souhlasil, a dokonce se jí omluvil za násilí. Vyzval ji, aby si to užila. Na to mu odpověděla: „Nemohu, jsem příliš vyděšená.“

„Když mi řekl, že mohu jít, pověděla jsem mu 'Děkuji, že jste mi neublížil',“ zakončila svou výpověď.

Reklama

Výběr článků

Načítám