Hlavní obsah

Oteplilo se a na Lampedusu dorazilo za den 400 migrantů

Právo, vpl

Oteplení a klidné moře se postaraly o to, že v neděli dorazilo na italský ostrov Lampedusa ze severní Afriky na čtyřech lodích 400 migrantů. Televize RTL připomněla, že musejí kvůli pandemii covidu-19 v Itálii do karantény.

Foto: Mauro Buccarello, Reuters

Migranti po vylodění na ostrově Lampedusa. Ilustrační foto.

Článek

Německo přijalo minulý týden podle televize ARD dalších 120 migrantů z řeckého Lesbu, čímž se celkový počet žadatelů o azyl z tohoto ostrova v SRN zvýšil na 1553 z očekávaných 2750 lidí. Na přesunu se loni dohodli německá kancléřka Angela Merkelová a řecký premiér Kyriakos Mitsotakis.

Evropská unie vyčlení 275 milionů eur (7,17 mld. korun) na výstavbu nových migračních center na pěti řeckých ostrovech, kde žije celkem 14 tisíc migrantů. Jsou to Lesbos, Chios, Samos, Kos a Leros. „Nové tábory významně ulehčí situaci,“ řekla Ylva Johanssonová, eurokomisařka pro vnitřní záležitosti, při návštěvě Řecka.

Turci vytlačují lodě s migranty do našich výsostných vod, stěžují si Řekové

Evropa

Letos po moři do Evropy připlulo něco přes 13 tisíc lidí. Nejvíc, přes šest tisíc, jich mířilo do dvou zemí: do Španělska a do Itálie. Oznámil to Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky.

Reklama

Výběr článků

Načítám