Hlavní obsah

Otec uškrtil své tři děti, nemohl prý dál

– Záhřeb

Děsivý případ vraždy tří dětí řeší chorvatská policie v Záhřebu. Vrahem je šestapadesátiletý Vídeňan Harald K., který v noci na sobotu zabil svá sedmiletá dvojčata a čtyřletého syna. Sám se pokusil o sebevraždu, píše server deníku Krone. Děti strávily víkend se svým otcem. Rodiče jsou rozvedení.

Foto: Profimedia.cz

Byt v záhřebské čtvrti Mlinovi, kde Harald K. zavraždil své tři děti.

Článek

Muž nejprve napsal kolem půlnoci příspěvek na svůj Facebok. V něm se se všemi loučil. „Sbohem všichni, opouštím vás, už nemůžu“. Jeho partnerka ho prý měla opustit údajně kvůli napjatým vztahů s jeho bývalou manželkou a on se v poslední době potýkal s finančními problémy. Muž měl údajně trpět v poslední době depresemi.

Kdo zalarmoval policii a záchranáře, není zatím jasné, ale ti dorazili do bytu v záhřebské čtvrti Mlinovi kolem druhé hodiny ráno. Tam našli těla tří dětí, kterým už nebylo možné pomoci a omámeného muže. Čtyřletý chlapec byl nalezen v posteli v ložnici a sedmiletá dvojčata - chlapec a dívka - byla v obývacím pokoji. Děti byly uškrcené, píše server Krone. Harald K. byl omámený, měl si vzít nadměrné dávky různých léků. Aktuálně je ve stabilizovaném stavu na jednotce intenzivní péče.

Záhřebská policie vyšetřuje případ jako podezření na trojnásobnou vraždu. Pokud soud shledá Haralda K. vinným, hrozí mu za tento čin v Chorvatsku minimálně deset let vězení. Deník Jutarnji list napsal, že muž je finanční konzultant, který vystudoval Dunajskou univerzitu v Kremži a pracoval ve vysokých manažerských pozicích u řady nadnárodních společností.

Od roku 2020 řídil vlastní společnost ve Vídni a několik firem měl v Chorvatsku, ty mají být nyní v likvidaci. Také byl zřejmě členem zednářské lóže. V příspěvku na Facebooku si ale v poslední době stěžoval na nedostatečnou podporu „svých bratrů”.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám