Hlavní obsah

Osmileté dítě v Německu se řítilo po dálnici 180 km/h

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Osmiletý chlapec z německého města Soest usedl za volant a po dálnici dojel až do 50 kilometrů vzdáleného Dortmundu, napsal server týdeníku Focus. Chlapec jel ostrým tempem, po dálnici se řítil rychlostí 180 km/h.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Svědci v noci na pátek nahlásili rychle jedoucí auto, které v centru Dortmundu ignorovalo červené světlo na semaforech. Tvrdili, že za volantem sedí dítě.

Chlapec následně město opustil a vydal se po dálnici A1 ve směru Kolín nad Rýnem. Rychlá jízda si ale vybrala daň. Dítě narazilo do nákladního automobilu. Chlapci se naštěstí nic nestalo, auto na tom bylo o poznání hůře.

Dortmundská policie uvedla, že se dítě nachází v péči psychologů. Policii chlapec vypověděl, že jel rychlostí až 180 km/h. Zda je to pravda, zatím policie nestihla ověřit.

Nebyl to první incident, kterého se chlapec dopustil. Už ve středu nad ránem se hoch s Volkswagenem Golf projel po dálnici A44. Ujel tehdy ale jen osm kilometrů a zastavil na odpočívadle s blikajícími výstražnými blinkry a před vůz dal výstražný trojúhelník.

„Chtěl jsem se jen trochu projet autem,” řekl policistům.

Hoch údajně už dříve jednou řídil automobil na soukromém pozemku a pravidelně jezdí na motokáře a na autodromu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám