Hlavní obsah

Ošetřovatel v Německu měl inzulínovými injekcemi zavraždit šest lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Státní zástupce v Mnichově obvinil v pondělí odpoledne 37letého domácího ošetřovatele Grzegorze W. z šesti vražd a tří pokusů o zavraždění pacientů po celém Německu. Důvodem mělo být obohacení jejich majetkem, píše server týdeníku Focus s odkazem na informace mnichovské prokuratury.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Obžalovaný působil na zhruba sedmi desítkách míst po celém Německu jako pečovatel, píše Focus. Třikrát měl podle obžaloby vraždit v Bavorsku, jednou ve Šlesvicku-Holštýnsku, Bádensku-Württembersku a Dolním Sasku, napsal server týdeníku Focus. Ti, kteří jeho útok přežili, mají těžce poškozené zdraví.

Ošetřoval podle obžaloby prohledal domy všech svých pacientů, aby nalezl cennosti, o které se měl později obohatit. Prokuratury v obvinění uvádí, že ošetřovatel využil důvěřivosti a bezbrannosti poškozených. Vraždil „záludně a z chamtivosti“, uvedla prokuratura.

Případ odstartovalo vyšetřování smrti 83letého pacienta z Ottobrunnu, který skonal loni 12. února. Pitva odhalila několik abnormalit, včetně toho, že na těle se nalezla stopa po vpichu. Vyšetřování dovedlo detektivy k osobě ošetřovatele, u kterého se nalezl inzulín, injekční stříkačka a také cennosti oběti.

Grzegorz W. byl zatčen a od té doby je ve vazbě a policie prošetřuje jeho praktiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám