Hlavní obsah

Odvolací soud se dekretem o migraci zabývat nebude, Trump stejně vydá nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americký odvolací soud ve čtvrtek odložil projednávání sporu o dočasných migračních omezeních prezidenta Donalda Trumpa. Reagoval tím na oficiální informace, podle nichž Trumpova vláda chystá nový výnos náhradou za původní dekret, který sanfranciský federální soud zablokoval.

Foto: © Mike Segar / Reuters, Reuters

Americký prezident Donald Trump

Článek

Odvolací soud v San Francisku s působností pro západní oblasti USA se chystal v celém plénu znovu zvážit původní rozhodnutí svého tříčlenného senátu, který ponechal v platnosti rozhodnutí federálního soudu zmrazit účinnost imigračního dekretu. [celá zpráva]

Nyní však tento postup zastavil s tím, že vyčká na další vývoj, uvedla agentura Reuters.

Trump ve čtvrtek ohlásil přípravu nového imigračního dekretu a řekl, že nové exekutivní nařízení chce podepsat příští týden. Ministerstvo spravedlnosti pak sdělilo, že již nestojí o to, aby odvolací soud přehodnotil své původní rozhodnutí. [celá zpráva]

Dekret, který zakázal na tři měsíce vstup do USA obyvatelům sedmi převážně muslimských států a pozastavil americké azylové programy, napadl stát Washington u federálního soudu a ten předběžně účinnost dekretu pozastavil. Očekává se, že spor nakonec skončí u nejvyššího soudu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám