Hlavní obsah

Obětem násilí v Rimini jako první pomohla prostitutka z Východu

Právo, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladému manželskému páru z Polska, který v sobotu v noci přežil na pláži v italském přímořském letovisku Rimini mimořádné drama, jako první pomohla neznámá prostitutka z Východu. Informoval o tom v úterý polský deník Fakt odvolávající se na italský list Il Resto del Carino.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Na italské pláži napadli turistyVideo: Reuters

 
Článek

Nejmenovaná prostitutka pocházející z některé ze zemí bývalého východního bloku si v sobotu v noci jako první všimla mimořádně zuboženého páru mladých lidí na opačné straně ulice.

„Nikdy v živote jsem neviděla dvojici v takto beznadějném stavu, v jakém se nacházeli. Byli zbití, měli zmasakrované a opuchlé tváře. Oba plakali,“ uvedla.

Mladá žena, kterou znásilnila a zbila čtveřice zatím neznámých mužů, podle prostitutky nedokázala vyslovit jediné slovo. Její manžel, kterého gang pachatelů zbil, byl téměř nahý, jen ve spodním prádle, protože svým oblečením zakrýval vlastní ženu, ze které násilníci všechno strhli.

„Prosím, pomoz nám. Zavolej policii. Napadli nás čtyři muži,“ říkal jí vzlykající muž. Zároveň se jí anglicky snažil popsat útočníky, kteří znásilnili jeho ženu, jeho zbili a oba dva okradli.

Foto: Manuel Migliorini, ČTK/AP

Místo činu

„Hned jsem volala pomoc. Nic jiného jsem pro ně v tu chvíli nemohla udělat,“ dodala.

Po skupině čtyř mužů, kteří v Rimini o víkendu znásilnili polskou turistku a zbili jejího partnera, pátrá italská policie. Do případu se vložila i Varšava. Podle agentury ANSA jsou podezřelí muži pravděpodobně severoafrického původu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám