Hlavní obsah

Nové Rusko sbírá síly, přestávka skončila, nebral si servítky velkoruský ideolog

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Budoucí program je jasný. Sbíráme síly, pokračuje útok (vlastně s prominutím příměří) až do logického konce. Armáda Nového Ruska u Debalceva statečně ukázala svou hrdinskou podstatu, sílu a způsobilost. Armáda existuje, a tudíž existuje i stát Nové Rusko (Novorossija). Vytváříme exilovou vládu, postupujeme dál, přestávka skončila. V komentáři k vývoji na východě Ukrajiny to napsal ruský konzervativní politolog a velkoruský ideolog Alexandr Dugin.

Foto: Profimedia.cz

Alexandr Dugin

Článek

Čeho jsme byli svědky v posledním půlroce? Pokusů vnutit nám hru, kterou jsme nemohli hrát po našem. Doporučovali nám vědomě přiznat porážku ještě dřív, než hra začala. Teď se obavy rozptýlily a jasně se ukázalo duchovní hrdinství národa, který nezradil ruské jaro.

Principiálně se ale situace nezměnila. Všechny armádní kolony jsou na místě a čekají jen na rozkaz k útoku. Mnohé se jim podařilo, ale to hlavní nikoli: nezničili Nové Rusko. Zkoušeli to, ale bez úspěchu. A teď se v rytmu začínajícího půstu tvrdě a soustředěně budeme vracet.

Situaci zachránili ti, kdo vydrželi. Kdo bojovali a umírali dokonce i tehdy, když se po Minsku zdálo, že vše je zrazeno a ztraceno. Situaci zachránili obyčejní ruští lidé, lid Donbasu, Nového Ruska, ruský národ. Občas se zdá, že jsme přestali existovat, že kolem nás existuje jen pakáž. Z ničeho nic se ale v nové etapě dějin objevil ruský člověk se samopalem a upřímnou vírou v Rusko.

Duchovní bitva, poslední boj

Na oslavy je brzy. Debalcevo není Kyjev, není to dokonce ani město Melitopol, které potřebujeme pro železniční spojení s naší posvátnou krymskou půdou. Není to ani Mariupol, který ale, doufám, přijde brzy na řadu. Nepřipusťme ale žádnou mstu a zlomyslnost, ani vůči nejhroznějšímu nepříteli. Jsme armáda ruských osvoboditelů, zachránců a léčitelů, nejsme kolonizátoři ani zločinci.

Těžká a dlouhá bude cesta k ruské konzervativní revoluci. Právě k ní ale směřujeme, i když s ohromnými pauzami a oklikami. Debalcevo zní jako hudba. Jako zvon zvoucí k modlitbě. Mrtví a živí se berou za ruce, když ho slyší.

Související témata

Foto: Profimedia.cz

Kyjev

Foto: STRINGER, Reuters

Průvod demonstrantů v moskvě

Nové Rusko bude svobodné. Je to duchovní bitva, poslední boj. Rusko bude existovat, bude-li existovat Nové Rusko. Na nás všech záleží, zda jaro 2015 bude ruské jaro, napsal Dugin v komentáři pro agenturu Novorossija.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám